LED lampjes hebben een lange weg afgelegd van een eenvoudig gebruik als indicatielampjes op jouw audio- en videoapparatuur tot een dominante positie op het gebied van bewegwijzering en weergave in grote openbare locaties. En omdat de ontwikkeling van de LED technologie hun aanvankelijke hoge productiekosten heeft overwonnen, zijn ze er nu ook klaar voor om als ultieme LED videolamp op menig video- en filmproductie sets gebruikt te worden.

Voordelen LED verlichting

Hieronder vind je enkele voordelen van LED verlichting:

  • Ze genereren zeer weinig warmte: ze zijn relatief koel om aan te raken, dus kan je zo’n LED videolamp heel dichtbij een onderwerp plaatsen.
  • Comfortfactor: De kamer of studio blijft koel en jouw talent voor de lens comfortabel.
  • Laag stroomverbruik: LED verlichting zet 80% van hun energie om in licht, in tegenstelling tot de 20% in de ouderwetse lampen.
  • De lage hitte bij gebruik betekent alsook weinig tot geen afkoelperiode, dus je kan weer sneller op pad gaan.
  • LED's zijn niet zo schokgevoelig als halogeenlampen of dure HMI’s.
  • Vrijwel onderhoudsvrij: De levensduur van een lamp is tussen de 25.000 - 1.000.000 uur!
  • De meeste zijn dimbaar en kunnen handmatig of via een afstandsbediening bediend worden.

Klinkt allemaal heel interessant, of niet soms? Jazeker, werken met een LED videolamp biedt veel voordelen. Maar waar moet jij nu op letten als jij er één voor jouw (semi-) professionele opstelling wilt selecteren? Actioncam-Mania maakt de keus voor jou iets gemakkelijker met de volgende richtlijnen:

Dimbare helderheid

Voor een perfect LED videolicht dat jij op verschillende plaatsen en voor al jouw video’s of foto-opnames kan gebruiken, controleer je of een lamp gemakkelijk dimbaar is. De helderheid moet simpel van 0% tot 100% te dimmen zijn.

In sommige gevallen moeten de lichten tweekleurig verstelbaar zijn. Sommigen kunnen in verschillende lichtstanden gedimd worden, zoals bij de van Aputure Amaran LS 1 van 2300K tot 5500K het geval is. Selecteer een ​​LED videolamp die goed bij jouw behoeften past.

Aantal LEDjes en lichtoutput

De efficiëntie van een LED videolamp is afhankelijk van het aantal ingebouwde LED lampjes. Dit betekent dat wanneer jij een zeer helder lichtsysteem nodig hebt, je alsook een videolamp met meer LEDjes moet overwegen. Een hogere lichtopbrengst van 4000 lumen of meer is ideaal.

Compatibiliteit

Ook heel belangrijk: Jij hebt een LED videolamp nodig die compatibel is met de meeste (DSLR of video) camera’s. Plus andere overwegingen omvatten een mogelijk batterijpakket, bijgeleverde draagtas, een lichtstandaard en de mogelijke stroomvoorzieningen.

Als laatste is het budget natuurlijk ook een hot-item, maar laten wij jou daarbij gerustellen, want hier bij Actioncam-Mania vind jij allicht altijd wel een letterlijk coole LED videolamp voor een heel aangename lage prijs!

LED videolamp