Waarom een GoPro video lamp.

Actie camera’s zijn geweldig! Daar is geen twijfel over. Ze werken geweldig boven water en produceren verbluffende video’s en coole groothoekfoto’s. Het probleem begint echter onderwater ...

Zoals jullie bijna allemaal wel weten vervagen kleuren naarmate je dieper onderwater duikt. Dit is vooral lastig voor fotografen, omdat de essentie van fotografie ook flink over licht en kleur gaat. Zelfs op een diepte van slechts 5 meter produceert jouw GoPro al blauwgroene beelden, welke uiteindelijk behoorlijk saai en levenloos worden.

Jazeker, goede filters helpen. Een rood filter brengt zo enkele van de rode tinten terug en produceert een mooier resultaat, maar het produceert niet echt natuurlijke kleuren. Daarvoor moet je echt wat kunstlicht introduceren!

Omdat zo’n actie camera meestal een redelijk eenvoudige camera is, heeft deze een beperkt dynamisch en witbalans bereik. Dit maakt het nog belangrijker om die sensor van de actioncam van goede verlichting te voorzien en enkel dan presteert het optimaal!

Een Actioncam-Mania videolicht voor je actiecamera biedt dus uitkomst. Om te beginnen met de meest dominante functie van een videolamp: Lumen! Uiteindelijk komt het allemaal neer op verlichtingskracht. De lichtintensiteit wordt gemeten door lumen en des te meer hoe beter.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan je echt niet over teveel licht beschikken. Een GoPro is namelijk gewend om in fel zonlicht te werken, wat een veel helderder licht produceert dan alles wat je met een LED lamp kan genereren. Het zal zich dus eenvoudig aanpassen aan de hoeveelheid kunstlicht die jij produceert.

Het is echter ook een kwestie van afstand. Want als je een heel helder licht van heel dichtbij op iets laat schijnen, zoals bij het fotograferen van een macro opname, dan kan jij de limiet van de action cam bereiken en de scène overbelichten.

Er zijn verschillende manieren om een LED lamp aan je GoPro te bevestigen:

Mount je GoPro rechtstreeks op de verlichting.  Deze methode werkt snel, eenvoudig, is compact en goedkoop. De daadwerkelijke adapters die je nodig mag hebben, is afhankelijk van de houder van het licht dat jij uitgekozen hebt om te gebruiken.

Creëer enige afstand tussen het licht. Deze methode omvat het gebruik van een kogelmontage of klemmethode, maar dit is nog steeds relatief goedkoop en eenvoudig.

Gebruik een mini rig / dubbele houder met een zwemkarm. Dit zou de voorkeursmethode kunnen zijn om een video lamp op jouw GoPro te monteren.

Kwaliteitsbeelden uit je GoPro krijgen hangt af van de kwaliteit van de verlichting die je verkrijgt en hoe gemakkelijk het is om bijvoorbeeld jouw actie camera configuratie onder water te besturen.

Om echt goede resultaten te krijgen is een GoPro video lamp van actioncam-mania dus soms van cruciaal belang!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=gopro+video+lamp