Het is lekker weer om er op uit te gaan. Fijn weer ook om even flink te ravotten met de mountainbike, om behoorlijk fraaie truks met een BMX uit te voeren, of gewoon lekker door de duinen te touren.

En misschien lijkt het wel wat naïef om te vragen “wat ik nou aan mijn fiets heb hangen?”, wees dan niet verbaasd als ik je vertel dat dit iets is wat jou de mogelijkheid biedt om al je fiets avonturen op video voor bij te zien razen!

Want met de komst van de actioncam is het videoleven voor altijd veranderd. Dankzij de ontwikkeling van de GoPro camera kunnen alledaagse fietsatleten nu geweldige video’s maken.

Vooral de mountainbikers en BMX-ers hebben deze trend vlug opgepakt en tonen ons geweldige video’s waarin al hun vaardigheden, finesse en creativiteit naar voren komt.

Natuurlijk kan een omstander filmen wat jij aan fratsen met je fiets uithaalt, maar om de beste en meest dramatische filmbeelden te creëren is het natuurlijk aan te raden om dit vanuit een interessantere beeldhoek te doen.

Je kan die camera op een fietshelm dragen, of juist... je wist het al: videobeelden direct vanaf het stuur of elders van je fiets genomen! Maak bijvoorbeeld een aantal opnames in een lage hoek wanneer je door het vuil van een moddertrack gaat. Of bevestig de camera op je stuur en richt het direct naar jou toe, om zo voor een aantal geweldige selfie-opnames te zorgen terwijl je spectaculair van de baan afrijdt.

Video’s die met GoPro camera’s gemaakt zijn, worden meestal als snel omschreven, maar één van de meest visueel interessante effecten die je in video’s kan toepassen om ze echt te laten opvallen, is slow motion gebruiken.

Dus is de allernieuwste trend momenteel het filmen van slowmotion actiebeelden met de GoPro. Wanneer dit correct wordt toegepast, kunnen deze slow motion elementen van een actiefilm een echt uniek perspectief bieden op de fiets videoactie die jij hebt gemaakt. 

Je had het al door, toch? Om de meest interessante videobeelden van jouw fietsavonturen vast te leggen heb je meerdere beeldhoeken en/of effecten nodig. Je beschikt waarschijnlijk al over een hoofdband of helm-mount voor die GoPro van je. Dus wees verstandig en voeg hier zo’n Actioncam-Mania fiets houder aan toe en ‘Mix it up’ voor de beste resultaten.

Maak ook video’s als een Pro met je GoPro. Of je nu een BMX-gabber, MTB-bro of een coole dudette rider bent... dat maakt niet uit, want met de juiste videotools van Actioncam-Mania.nl doe je het zo! 

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&limit=18&q=fiets+GoPro