Als jij je GoPro of een andere sports action cam al een tijdje gebruikt, dan lijkt het heel voor de hand liggend om deze regelmatig op te laden. Maar als jij pas heel recentelijk een nieuwe actiecamera hebt aangeschaft of dit binnenkort gaat doen, dan is dit misschien nog niet zo vanzelfsprekend.

Verschillende actiecamera modellen kennen namelijk verschillende oplaadopties en er zijn eveneens allerlei soorten Actioncam-Mania opladers beschikbaar.

Opladen GoPro en andere camera’s

Hoe GoPro camera’s en andere modellen op te laden: Dit gaat meestal via een USB compatibel wandlader. De standaard voor de meeste GoPro toestellen is namelijk 5V / 1A. De HERO 5/6/7/2018 plus Fusion modellen hebben echter 5V tot 3A nodig om snel te kunnen opladen.

En er zijn daarnaast uiteraard nog andere mogelijkheden beschikbaar: Verbind ‘m via USB met een computer / via een externe USB powerbank of USB hub met meerdere poorten / een Auto- of zonnelader / een afzonderlijke batterijlader van Actioncam-Mania.

Zoals jij hierboven reeds kon lezen is dat er in de praktijk een grote flexibiliteit bestaat als het gaat om een juiste stroombron voor jouw action cam te vinden.

Hoe lang duurt het laden?

Hoe lang het duurt om de batterij van jouw GoPro of andere actiecamera volledig op te laden, is afhankelijk van het feit of deze volledig leeg is, de algehele gezondheid van de batterij (met andere woorden: hoe oud ie is) en welke methode jij gebruikt om op te laden. Het opladen is meestal het snelst in het begin van de oplaadsessie, maar vertraagt bij de laatste 20 procent of zo.

Als jij een stroombron met een lage stroomtoevoer gebruikt, zoals de USB poort van een computer, dan kan het wel tot 4 uur duren alvorens de batterij van jouw action cam volledig opgeladen is.

Maar als je een afzonderlijke standaard battery charger van Actioncam-Mania gebruikt, dan duurt dit meestal niet langer dan 2 uur. Na 1 uur zou de batterij zelfs ongeveer 80 procent gevuld moeten zijn.

Opladen batterij in battery charger

Er zijn zeer nuttige voordelen op te sommen voor het gebruik van een verwisselbare batterij en een bijbehorende batterijlader van Actioncam-Mania.

Het belangrijkste voordeel is dat jij heel snel een lege batterij kan vervangen door een frisse en nieuw opgeladen reservebatterij, om zo direct verder te kunnen gaan met filmen.

Het voordeel van een speciale multi-sleuf battery charger van Actioncam-Mania is, dat jij hier meerdere batterijen tegelijk mee kan opladen!

Internationale reisadapters

Indien jij naar het buitenland reist en met name naar een verre locatie, houd er dan rekening mee dat je dan één van de gebruikelijke internationale reisadapters moet gebruiken, plus uiteraard een battery charger die compatibel is met het voltage dat gangbaar is op die reisbestemming .

Zorg er op jouw volgende actie avontuur ook voor dat jouw sports action cam batterijen prima opgeladen zijn met een battery charger van Actioncam-Mania, om jou zo altijd bedrijfsklaar te kunnen vergezellen in al jouw unieke actie momenten. We wensen jou dan ook heel energieke camera belevenissen toe!

battery charger

travel power adapter