Als jij een sensatiezoeker bent die graag met jouw actiecamera erop uit gaat voor allerlei nieuwe spannende avonturen, nou dan ben je hier aan het juiste adres! We hebben hier voor jou een lijstje van enkele van de beste zomerse adrenaline-activiteiten ter wereld samengesteld, opdat jij je grenzen heel (on)aangenaam kunt testen. En die GoPro of andere sport action cam van je is erbij! 

Lees verder, terwijl je hartje alvast een beetje harder gaat kloppen bij de geachte om wederom te genieten van weer een beetje op het randje te leven.

Megavalanche mountainbiken 

Er is maar één manier om echt goed naar beneden te gaan, en dan heb ik het over echt behoorlijk hard van een berg af te gaan. Tenminste, als je het aandurft om op jouw mountainbike te springen om zo een megavalancherace te beleven. Deze unieke mountainbike race wordt sinds 1995 elk jaar weer in het skigebied Alpe D'Huez in de Franse Alpen gehouden.

Slacklinen 

De meeste personen denken dat slacklinen op een korte lijn tussen twee bomen verloopt. In werkelijkheid kan het echter een stuk avontuurlijker dan enkel een goede balans te vinden. Ja, wat dacht je ervan als de objecten waartussen de lijn zich bevindt, over een 30 meter hoge kloof of over een diep meer bevinden. 

Slacklinen is normaliter vergelijkbaar met over een slap touw lopen en koordlopen, maar in dit geval echt niet voor de individuen met een zwak hart.

Bungeejumpen 

Als een favoriet bij veel sensatiezoekers en een uitstekende instapactiviteit voor degenen die nieuw zijn voor avonturen met een hoog adrenalinegehalte, is het bungeejumpen is zeker één van de meest populaire avontuurlijke vakantie activiteiten geworden. 

Er bestaan verschillende niveaus voor bungeejumpen, wat betekent dat je nog steeds jouw kick hier van kunt krijgen, of je nu een beginner of een professional bent.

Parachutespringen 

Een andere favoriete extreme sport aller tijden is het parachutespringen. Het is behoorlijk moeilijk om de spanning van het springen vanuit een vliegtuig te beschrijven, dit allemaal duizenden meters boven de grond. 

Om vervolgens met een snelheid van zo’n 200 kilometer per uur naar de aarde te gaan. Dit geeft de meeste springers dan ook meestal genoeg snelheid om zelfs de grootste adrenalinejunkie onder hen tevreden te stellen.

Kooiduiken met haaien 

Op zoek naar wat adrenaline activiteiten in het zoute water? Ga dan bijvoorbeeld kooiduiken bij Kaapstad in Zuid-Afrika en kom zo persoonlijk wat dichterbij de imposante kaken van de witte haai en maak zo oog in oog vrienden met deze koelbloedige zeedieren. 

Oké, misschien zal je ‘Jaws’ zelf niet ontmoeten, maar kooiduiken biedt wel de mogelijkheid om deze spectaculaire toproofdieren van de zee van heel dichtbij te observeren.

Rally rijden 

Trap het gaspedaal in en kruip achter het stuur voor een wilde rally ervaring. Deze extreme autosport omvat het ‘driften’ over onverharde wegen totdat je jouw maximale snelheid bereikt. 

Leer een geheel nieuwe reeks rijvaardigheden terwijl jij je goed vastmaakt en over modder- en grindpaden in je rallyauto navigeert.

Survival training 

Wees getuige van jouw eigen fitheid dankzij een avontuurlijke survivaltraining, waarbij je leert te overleven in een vijandige (natuurlijke) omgeving. Neem deel aan een kamp dat jou in een wild bos plaatst terwijl je basisoverlevingstechnieken leert. De instructeurs zullen jou uiteraard op de proef stellen en je leren hoe jij goed in de natuur kunt leven en het ruige terrein van de natuur kan overleven.

Landzeilen 

Zeil op het land met een zeiljacht op wielen terwijl de wind jou voortstuwt. Ook wel bekend als zandzeilen, landzeilen of dirtboarden, is landzeilen sinds de jaren vijftig al een extreme sport in Europa. 

Er is niet heel veel ervaring voor nodig, ook al kunnen de zeiljachten met hun wielen een indrukwekkende snelheid tot wel 115 kilometer per uur bereiken. Streep dat maar eens van jouw bucket list af! 

Wat voor extreme avonturen jij deze zomer ook maar wenst te beleven, kies veilig voor het juiste avontuur, probeer je zenuwen in bedwang te houden en vergeet uiteraard niet om dit alles met de juiste Actioncam-Mania accessoires op jouw GoPro of andere sport action cam vast te leggen. Have fun! 

gopro

sport action camera

gopro accessories