We hebben allemaal wel tips gehoord of gelezen om het maximale uit het beperkte batterij leven van jouw smartphone te halen, maar hoe zit het met ons actioncam fotografen? Hoe zorg jij ervoor dat je werkelijk iedere laatste opname uit jouw GoPro camera of zo kan knijpen? Actioncam-Mania helpt je!

De volgende tips zijn samengesteld door de mensen van ‘SLR Lounge’ en alhoewel ze misschien een beetje bekend in de oren klinken, zijn het toch handige richtlijnen.

Hoe je batterij duur te verbeteren

Dat het bekend klinkt, komt omdat sommige erg lijken op wat jij ook op je smartphone zou kunnen doen. Hier volgt een beknopt lijstje:

  • Schakel alle draadloze verbindingen van jouw actiecamera uit
  • Schakel de beeldstabilisatie uit
  • Verlaag de helderheid van je LCD scherm
  • Schakel jouw GoPro camera uit tussen opnamen
  • Vervang batterijen die sneller op gaan dan dat zou moeten

Dat was al een kort, maar imposant lijstje. Laten we daar echter nog even wat informatie aan toevoegen. Er zijn namelijk drie factoren die de levensduur van de action cam batterij flink verkorten.

In het bovenstaande lijstje werd het al min of meer genoemd: Des te meer functies jij hebt ingeschakeld (WiFi, GPS, stembesturing...), des te sneller sneller jouw batterij leeg zal raken.

Dat betekent dus automatisch dan je beter geen afstandsbediening of smartphone-app kan gebruiken om zo ietwat stroom te besparen.

Maar wat ook belangrijk is, is de omgevingstemperatuur. Bij een koude temperatuur zal het veel sneller leeglopen. Dat kan bij winterweer zijn of wanneer het water koud is als je het onderwater gebruikt.

En uiteraard is er de leeftijd plus de levensduur van de batterij: Die wordt naarmate de batterij ouder wordt, steeds korter. Ze lijken zo wel een beetje op mensen, al zijn hier energierijke uitzonderlingen tussen te vinden!

Instellen voor maximaal batterij genot

Dus hoe kan jij dan het beste de moderne actiecamera instellen? Welnu, selecteer continu video-opnamen in 1080p bij 60 fps (dit is de meest populaire video-instelling), schakel geen andere functies in en houd de batterij volledig opgeladen met een fijne oplader van Actioncam-Mania, plus houd die batterijen lekker warm en het liefst behoorlijk nieuw!

Weet je wat er verder ook heel fijn is? De meeste actiecamera’s beschikken over een verwisselbare batterij. Dit is een heel belangrijke functie, aangezien jij hierdoor prima reservebatterijen kan meenemen en deze over de gehele dag gemakkelijk kan vervangen.

Als laatste hebben we nog de volgende opmerking: De interne temperatuur van de batterij kan stijgen terwijl de batterij in gebruik is. Als jij de batterij probeert op te laden terwijl de interne temperatuur nog aan de hoge kant is, dan kan dit de prestaties van de batterij nadelig beïnvloeden.

Het kan dan zijn dat de batterij mogelijkerwijs niet of slechts gedeeltelijk worden opgeladen. Wacht zodoende totdat de batterij is afgekoeld, alvorens je deze gaat opladen.

De batterij is een belangrijk onderdeel van jouw action cam. Zorg er dus voor dat je met de bovenstaande tips van Actioncam-Mania en hun behulpzame batterij accessoires altijd energiek met je actiecamera voor de dag komt!

batterij