De DSLR rotation tray voor perfecte productfotografie.

Potentiële klanten bezoeken jouw website als je een online-retailer bent, maar zij kunnen jouw aangeboden producten niet fysiek ervaren. Fysieke winkels laten mensen een interactie met een product hebben. Ze laten het hun klanten vanuit iedere hoek bekijken.

Fysieke winkels zijn heel goed in het omzetten van hun bezoekers naar betalende klanten omdat ze ieder product perfect kunnen laten zien. Dus wat is de oplossing? Toon jouw online product perfect!

Dit is de reden waarom veel webwinkels op weg zijn om 360° weergaven te gebruiken om al hun producten optimaal online te tonen. Het is een hulpmiddel dat niet alleen hun product vanuit elke mogelijke hoek laat zien, maar het communiceert letterlijk met iedereen die hun website bezoekt, alsof ze het product in handen hebben!

Een 360° weergave creëren is verrassend eenvoudig. Het zijn enkel een paar foto’s van jouw product die in verschillende hoeken zijn opgenomen.

Wanneer je een 360° beeld van een product maakt, beweegt jouw camera niet rond het product. In plaats daarvan wordt de camera op een statief gemonteerd en maakt het foto's terwijl jouw product op een DSLR rotation tray draait.

Als je klaar bent met het opnemen en bewerken van jouw afbeeldingen, is het de hoogste tijd om een goede 360° weergever te vinden (*). Je kan deze viewer beschouwen als een zeer gespecialiseerde videospeler, speciaal gebouwd om al jouw afbeeldingen in een interactieve 360° weergave weer te geven. Het is net een veredelde dia-projector, maar dan beter!

Nou, gefeliciteerd! Nu weet jij meer over 360° productfotografie dan 99% van je vrienden!

Hier volgen wat extra simpele tips om jouw eerste 360° beelden tip-top in orde te maken:

Maak jouw product goed schoon, want het kan een saaie klus worden als je onvolkomenheden of viezigheid uit iedere frame moet Photoshoppen.

Centreer het product. Als je jouw product niet compleet in het midden van de DSLR rotation tray plaatst, dan kan het lijken alsof het ‘wiebelt’ wanneer het draait.

Kies het aantal opnamen dat je gaat maken. Ben je hier niet zeker van? De meeste professionals gebruiken 24 frames. Dat is een goede balans tussen de laadsnelheid en de draai-souplesse.

Zorg ervoor dat je het startframe niet tweemaal fotografeert. Als jij dat namelijk doet, dan bevat jouw 360° weergave twee dezelfde frames, waardoor het een kleine ‘pauze’ onder die hoek heeft wanneer het draait.

Maak de eerste opname van het product naar voren gericht. Dit maakt de consistentie gemakkelijk en eenvoudig.

Nou, ben je al klaar voor de perfecte productfoto actie. Start dan nu ook gelijk met zo’n DSLR rotation tray van Actioncam-Mania.nl

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=DSLR+rotation+tray

Via: https://www.ecwid.com/blog/guide-to-360-product-photography.html

(*)= Bijvoorbeeld: https://www.imajize.com/360-viewer/features/