De spiksplinternieuwe DJI Pocket 2 is een unieke actiecamera met een ingebouwde stablizer, die een resolutie van 64 megapixels aan de originele Osmo Pocket toevoegd. Als je graag de beste tool wilt als het gaat om het combineren van stabiele video in zakformaat, dan overtreft niets anders de DJI Pocket 2. 

Zoek je echter iets goedkopers, dan zou je ook een budget action sport cam van GoPro-Mania kunnen overwegen met een losse gimbal of stabilizer.

De droom van een YouTuber! 

Als je een YouTuber bent die al op een actiecamera vertrouwt voor al jouw spectaculaire actie-opnamen, maar verlangt naar extra functies zoals autofocus en een draadloze microfoonopname, dan is de DJI Pocket 2 Creator Combo precies waar jij (al jaren) op hebt gewacht. 

Het is compact genoeg om in een jaszak te passen en zou de perfecte stimulans kunnen zijn voor allerlei vloggers in nood… De DJI Pocket 2 heeft dan ook vergelijkbare afmetingen als haar voorganger, dus is het 12,5 cm lang en weegt het 117 gram.

64 megapixel sensor, 4K en live streaming 

Ondanks zijn 64 megapixel sensor maakt de DJI Pocket 2 opnamen met een resolutie van 16 megapixel, met behulp van vier-in-één ‘pixelbinning’. Het neemt alsook in 4K, 2,7K en 1080p video’s op met maximaal 60 fps, met een ondersteuning van opnamen met 24, 25, 30, 48 en 50 fps. 

De nieuwe ondersteuning voor live streaming betekent dat er speciaal voor Facebookers en YouTubers gezorgd wordt die absoluut draadloze uitzendingen nodig hebben. Er is tevens een RTMP ondersteuning, waarmee andere services zoals Twitch mee gestreamd kunnen worden.

Timelapse, Motionlapse, Hyperlapse en Story Mode 

Verder zijn er nog steeds de vertrouwde functies van de oer-Pocket camera, waaronder Timelapse, Motionlapse en Hyperlapse, evenals panorama’s voor foto's en een (final) countdown. 

Een nieuwe ‘story mode’ voegt clips samen tot een montagevideo, en er wordt daarnaast een HDR video-opnamefunctie in een aanstaande software-update beloofd. 

De DJI Pocket 2 kan een indrukwekkende scherptediepte vastleggen voor zo’n kleine camera bij het opnemen van relatief close-up vlog inhoud, en de focus is ook sterk, waardoor het zo een duidelijke verbetering biedt ten opzichte van haar voorganger.

De video revolutie verder verbeterd! 

DJI heeft zichzelf weer eens absoluut overtroffen met de DJI Pocket 2, een handheld camera met een ingebouwde gimbal die je voorziet van heel vloeiende, gestabiliseerde beelden; dit alles in een camera die zo klein is dat het gemakkelijk in je zak past. 

Hoewel de Osmo Pocket al heel revolutionair was op het moment dat deze werd uitgebracht als de kleinste 3-assige gestabiliseerde handcamera die ooit door DJI ontworpen was, wordt de Pocket 2 met verschillende nieuwe functies en upgrades geleverd die deze YouTube-lover tot een wel heel welkome opvolger maken. 

Mocht je daarnaast nog graag wat extra accessoires zoeken voor jouw Osmo Pocket (2) camera, zoals een speciaal statief, hoofdmount of steunklamp, dan staat GoPro-Mania altijd klaar om jou daarmee van dienst te zijn!

GOPRO ACCESSORIES DJI & GOPRO ACCESSORIES

Bron: digitalcameraworld & drdrone