Dit is Actioncam-Mania’s essentiële paklijst voor fotografen die deze zomer naar één van de vele festivals gaan.

Nou, je hebt dus nu jouw weekendpas geboekt, je tent gekocht en je hebt je clashfinder (een gratis, afdrukbaar tijdschema voor een evenement) klaar.

Maar welke andere benodigdheden heb je nodig als iemand die als fotograaf naar een gaaf muziek festival gaat met een geweldige tijd in gedachten?

We bespreken hier enkele essentiële zaken waar jij misschien even niet aan gedacht had, om de opnamen (let op: fotografisch, dus niet-alcoholisch!) prettig te laten vloeien:

Camera keuzes

Op de meeste festivals kan je geen ‘professioneel uitziende camera’ meenemen, maar bij kleinere, meer lokale evenementen is het wellicht wel oke om je geliefde spiegelloze camera met verwisselbare lenzen of DSLR te gebruiken.

Smartphone

Smartphones hebben momenteel behoorlijk goede camera’s, dus je hoeft jouw ‘echte’ camera niet beslist mee te nemen naar een festival om gedenkwaardige foto’s van het weekend te maken. Het is dan echter wel aan te raden om een goed beschermend hoesje van i-Mania (*) er om heen te doen!

Batterijen / accu’s

Als je een reservebatterij hebt, gebruik deze dan, maar vergeet niet om hem op te laden alvorens je hem gaat gebruiken, want een lege batterij genoeg ‘juice’ te geven om hem weer in het midden van een muziekveld te laten werken, zal niet de gemakkelijkste taak zijn.

Probeer alsook zoveel mogelijk batterij-power te sparen door niet elke opname die jij vastlegt te bekijken en te onthouden om de camera uit te zetten wanneer jij deze niet gebruikt.

Zonne oplader

Zonneladers zijn geweldig voor het geven een boost van kracht aan gadgets en sommige hebben zelfs een pocketformaat en nemen daarom niet al te veel ruimte in beslag. Je kan zelfs een zonne-energie oplader in het daglicht aan jouw rugzak vastmaken, terwijl je geniet van wat het festival op dat moment te bieden heeft.

Waterdichte behuizing

Als de camera die je meeneemt niet waterbestendig is, dan zou jij misschien willen investeren in een waterdichte behuizing. Want met name festivals in het Verenigd Koninkrijk, zoals Glastonbury , hebben een gewoonte om een beetje nat of modderig te worden...

Polsbandje / hand strap

Als je tijdens een druk publiek op een festival een camerariem om je nek draagt, dan zal dit waarschijnlijk slecht aflopen, omdat er dan flink aan gerukt kan worden! En dat kan behoorlijk pijn doen.

Draag in plaats daarvan een polsbandje, opdat dit polsband voorkomt dat jouw camera op de grond valt wanneer jij of je camera een duw krijgt.

Vergeet verder natuurlijk ook niet andere nuttige zaken mee te nemen, zoals een zaklamp, lens doekjes, zonnecreme, een herbruikbare waterfles, goed schoeisel, geschikte kleding, een fatsoenlijke rugzak en beschermende oordopjes.

Als jij eveneens voor een goed humeur zorgt, dan leveren de acts, plus Actioncam-Mania & i-Mania wel de rest voor een geslaagd muziek festival!

https://www.actioncam-mania.nl/

(*) https://www.i-mania.nl/

Bron: ephotozine