Hoe kan je GoPro camera’s en batterijen opladen? Wanneer je jouw GoPro al een tijdje gebruikt is dit nogal voor de hand liggend. Maar als je pas onlangs een nieuwe GoPro hebt aangeschaft, is dit misschien niet zo vanzelfsprekend. Verschillende actiecamera modellen hebben namelijk verschillende oplaadopties en er zijn tevens verschillende soorten laders beschikbaar.

Jouw belangrijkste laadvriendje is waarschijnlijk een 220 volt USB muur oplader. De meeste GoPro’s slurpen 5V/1A energie. De HERO6 en HERO5 modellen kunnen zelfs 5V/2A naar binnen werken.

Je kan de camera’s ook via USB met een computer verbinden, een external USB batterij of powerbank inzetten of gebruik maken van een multi-poort AC USB hub, autolader of zonne oplader. Voor de echte professionele gebruiker is een separate accu oplader wellicht de allerbeste optie.

Hoe lang het duurt om een GoPro accu volledig op te laden, hangt ervan af of deze volledig leeg is, de algehele gezondheid van de batterij (of te wel hoe oud deze is) en welke methode je gebruikt om het op te laden. Het opladen is in het begin meestal het snelst en wordt bij de laatste 20 procent of zo vertraagd.

Als je een voedingsbron met een lage stroomsterkte gebruikt, zoals de USB-poort van een computer, kan het wel tot 4 uur duren om die GoPro batterij volledig op te laden. Echter wanneer je een standaard muur oplader gebruikt, duurt dit meestal niet langer dan 2 uur. Het moet na 1 uur ongeveer 80 procent opgeladen zijn. Nieuwe USB-C superchargers voor de HERO5 of 6 modellen kunnen zelfs nog sneller zijn.

De belangrijkste accu-tip is kinderlijk eenvoudig: Neem altijd een reserve- of vervangende accu van GoPro-Mania.nl mee en vermijd zo het missen van belangrijke levensmomenten!

Het zou uiteraard hoogst zonde zijn als je belangrijke actie mist door zonder stroom te staan. Blijf zodoende altijd voorbereid met extra electro kracht!

Zo emotioneel dat een GoPro stuurman is die met lege video handen staat, zo behulpzaam is een goede GoPro reserve accu van GoPro-Mania, want die zorgt er wel voor dat je nooit met een lege actiecamera staat! Maar, eh even voor de zekerheid… toch effe checken… vergeet ‘m niet op te laden, hè!

 

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=accu