De nieuwe 4K actiecamera’s van Actioncam-Mania geven een geheel nieuwe dimensie aan sportbeelden. Want al deze haarscherpe videobeelden in combinatie met het dynamische perspectief van een draagbare action cam zorgt zonder meer voor een buitengewoon opwindende kijkervaring!

4K biedt jou meer opties

Enkel omdat jij in 4K filmt, betekent niet direct dat jij met alles in 4K hoeft te werken. Voor veel projecten is 1080p alsook goed genoeg. Het voordeel van filmen en fotograferen in 4K is echter een verviervoudigde resolutie, opdat jij daarmee bijvoorbeeld heel netjes kan inzoomen... Simpelweg omdat jij over een veel betere bronvideo beschikt om mee te werken.

4K opnames zien er beter uit

Zelfs wanneer jouw eindproduct een 1080p opname zal zijn, dan alsnog levert een 4K opname een ge-downsampled beeld van een hogere beeldkwaliteit.

Want als jij vier keer meer de hoeveelheid informatie vastlegt die jij nodig hebt, dan verkrijg je echt niet een videobeeld die er vier keer beter uitziet, maar wel een eindresultaat welke merkbaar scherper is.

Jij verkleint daarnaast alsook de kans op kleurbanden of ‘colour banding’, aangezien de meeste 4K camera’s met een hogere bitsnelheid opnemen. Dat betekent dat er zo meer kleurdetails worden vastgelegd.

4K is beter voor videostabilisatie

In 4K opnemen is eveneens beter voor videostabilisatie. Filmen in 4K geeft jou namelijk voldoende pixels om mee te spelen, opdat effecten zoals videostabilisatie geen waarneembaar effect hebben op jouw voltooide video.

4K heeft minder licht nodig

Het in 4K opnemen is idem dito beter bij weinig verlichting. Het kan namelijk meer licht vastleggen en het beeld is daardoor eveneens helderder dan 1080p. Plus, ook heel fijn: Er is meestal minder ruis in 4K opnames.

4K vereist wel andere zaken

Voor de beste 4K kijkervaring heb jij wel een 4K monitor of TV nodig om deze 4K inhoud optimaal af te spelen.

Daarnaast moet er evenzo vermeld worden dat 4K video bestanden groot zijn. Het bewerken van 4K video’s kost veel meer aan processor vermogen en jij hebt daarom een zeer snelle computer nodig die is uitgerust met een flink geaccelereerde videokaart.

4K camera gebruiken voor 1080p opnames

In vergelijking met 1080p biedt 4K veel meer details en helderheid, maar zoals hierboven te lezen was biedt een 4K camera deze 1080p beter aan.

De 1080p bestandsgrootte is kleiner dan 4K, dus verbruikt het minder opslag en kan dus meer inhoud opgenomen worden op jouw geheugenkaart.

Het is eenvoudiger en sneller om 1080p video te bewerken en het is gemakkelijker te uploaden plus te delen op YouTube, Vimeo, Facebook of andere websites dan 4K, aangezien het kleiner is en een lagere bandbreedte nodig heeft.

4K is de directe toekomst

Je zal jezelf in de toekomst bedanken voor de keuze voor een 4K camera. Weet je hoe 720p video’s er op een 1080p scherm uitzien? Nou, dan weet jij ook wel hoe 1080p video’s eruit zullen zien op een groot 4K paneel.

Dus wie slim op de toekomst wil zijn voorbereid, kijkt zodoende zonder meer naar een 4K actie camera van Actioncam-Mania! Want dat scheelt jou in het vooruitzicht mogelijkerwijs zeeën aan gefrusteerde tijd en visuele ergernis...

4k camera