Actieve buitenactiviteiten kunnen soms de meest interessante herinneringen opleveren, maar kunnen in veel gevallen ook één van de moeilijkst vast te leggen momenten zijn. 

Sinds de introductie van de GoPro in 2009 zijn actiecamera’s zoals Hamtod of SOOCOO bijna een verplichte accessoire voor buitenavonturen geworden. Als jij op Instagram, Facebook of Twitter zit, dan is de kans hier wel heel groot dat jij vrijwel elke keer dat je naar een feed kijkt, je een actievideo van dit soort camera’s ziet.

Een bewezen staat van dienst 

Hoewel actiecamera’s veelal niet expliciet als schokbestendig of vorstbestendig vermeld worden, hebben ze wel degelijk een behoorlijk bewezen staat van dienst. 

Het is dan ook gemakkelijk in te zien waarom action sport camera’s zo populair geworden zijn. Ze zijn stevig, klein, bieden een zeer goede videokwaliteit en kunnen letterlijk overal worden gemonteerd.

Presteren bij stevige actiebeelden 

Deze camera’s presteren bij stevige actiebeelden verder veel beter wanneer ze op een helm, stuur of selfiestick gemonteerd zijn dan wanneer ze in de hand worden gebruikt. 

Ten slotte is het ook moeilijk te ontkennen dat er ook heel veel kinderen zijn die van deze camera’s houden. De tijd dat jongeren enthousiast werden van de schijnbare magie van een smartphone of een digitale camera, is waarschijnlijk voorbij.

Uniek en hartverwarmend 

Maar om welke reden dan ook, als je een kind een actiecamera geeft, worden ze er gewoon gek van. Je krijgt daarmee tevens een aantal van de meest fascinerende en ‘echte’ beelden van kinderen te zien die je ooit aanschouwd hebt. Dit is zowel uniek als hartverwarmend! 

En hoe gaaf dat superbrede videobeeld van een GoPro ook is, het zal jou hierbij waarschijnlijk niet echt verbazen om te horen hoe gemakkelijk het is om je vingers in het beeld te zien als je vanuit de hand filmt.

Veel beter te hanteren 

Deze camera's zijn dan ook veel beter te hanteren wanneer ze op een i-Mania mount gemonteerd worden dan wanneer je ze met hun beperkte omvang in de hand houdt. 

Zo’n actiecamera is dankzij al deze extra veelzijdige toebehoren ook een heel flexibele tool. Met een GoPro camera kun je vanuit beeldperspectieven en plaatsen filmen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gefilmd.

Nieuwe wereld van creatieve mogelijkheden 

Hun vormfactor en aansluitmogelijkheden hebben voor videografen een compleet nieuwe wereld van creatieve mogelijkheden geopend door ze bijvoorbeeld vast te binden aan frisbees, mini-parachutes, honden… 

Plus vergeet ook niet interessante video of foto mogelijkheden zoals: timewarp en timelapse video’s, plus timelapse en night lapse foto’s. Of wat dacht je van 240fps slow motion opnamen! 

Kortom, de mogelijkheden van een i-Mania actiecamera met al haar mogelijke accessoires zijn eindeloos. Waarom probeer je het zelf ook niet eens uit om je persoonlijke actiebeelden ervaring in 2021 te verrijken. 

GOPRO ACCESSORIES SPORTS CAMERA

Bronnen: dpreview & camerajabber